Blog

Hoe gaat het praktijkexamen?

Zo gaat het praktijkexamen

Yes, het is zo ver. Je kunt op praktijkexamen! 
Natuurlijk ben je wat gespannen, maar weet dat wij je alleen op praktijkexamen sturen als wij zeker weten dat jij er klaar voor bent.

Voordat je met de examinator het examen gaat afleggen, zijn er een aantal belangrijke dingen die je moet meenemen. We leggen je ook uit wat je op de dag van je examen kunt verwachten.

Voordat je praktijkexamen gaat doen

Voordat je praktijkexamen gaat doen ben je natuurlijk geslaagd voor het theorie examen. Dit wordt ook door de examinator gecontroleerd. Verder neem je je identiteitsbewijs, de uitnodiging voor het rijexamen en het formulier zelfreflectie mee.

Op het parkeerterrein van het CBR

Na de kennismaking met de examinator en de controle van de papieren, loop je naar buiten. De examinator zal je vragen om een kenteken van een auto dat op het terrein geparkeerd staat, hardop voor te lezen. Dat gebeurt op een afstand van ongeveer 25 meter. Heb je een bril voor veraf, zorg er dan zeker voor dat je die op hebt. 

Tijdens de rijles heeft je ervaren rijinstructeur je al uitleg gegeven over de auto. Je hebt onder de motorkap gekeken en weet enkele onderdelen te benoemen. Op het dashboard kan je van een aantal lampjes of knoppen de functies benoemen.

Het praktijkexamen

Je stapt samen met de examinator en eventueel de instructeur in je lesauto. Soms is het niet mogelijk om als instructeur mee te rijden. Dat wordt door de examinator aangegeven.

De examinator gaat naast je zitten op de bijrijdersstoel. De examinator zal je vragen om, met behulp van de navigatie, naar een bestemming te rijden.

Zelfstandig en veilig rijden

Tijdens de rit die ongeveer 35 minuten duurt, krijg je ook instructies van de examinator. Deze moet je opvolgen waarbij er gekeken wordt of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je de verkeersregels kunt toepassen in de praktijk.

Bij terugkomst op het parkeerterrein van het CBR staat je instructeur al op je te wachten.
De examinator laat je meteen weten of je geslaagd bent.

De examenuitslag

Direct na afloop van het praktijkexamen krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent. De examinator bespreekt ook het zelfreflectieformulier met je. Of je nu geslaagd bent of niet, je krijgt altijd feedback over jouw functioneren tijdens de rit.


Natuurlijk wil je dat je in één keer slaagt zodat je meteen daarna je rijbewijs kunt aanvragen bij de gemeente. 
Ben je gezakt dan hoor je van de examinator waar je nog wat extra aandacht aan moet besteden. Deze punten vind je ook terug op het uitslagformulier. Tijdens de vervolg rijlessen besteden wij hier dan extra aandacht aan. Ook vragen wij opnieuw je examen aan.

Rijschool 076-Breda: haal direct je autorijbewijs!

Rijschool 076-Breda: haal direct je autorijbewijs!

Inleiding


Aha, je wilt je autorijbewijs halen! Nu ben je op zoek naar een rijschool in Breda die autorijlessen kan aanbieden! Leuk dat je bij ons terecht bent gekomen.

Ben je op zoek naar een rustige en enthousiaste rijinstructeur met jarenlange ervaring? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Je vindt onze rijschool in Breda, maar je hoeft zelf niet in Breda te wonen. Wij lessen ook in de omgeving Breda.

Gratis proefles

Natuurlijk wil je weten hoeveel rijlessen je nodig hebt voordat je zelfstandig kan gaan autorijden. Daarvoor hebben wij een gratis proefles.

Tijdens deze gratis proefles, dat meteen je eerste rijles is, gaan we samen onderzoeken wat je al weet en hoe makkelijk je informatie oppakt. Op basis hiervan krijg je een advies over het aantal rijlessen. Daarna kan je direct beginnen. Wij hebben geen wachttijd dus je kunt direct starten!

Pakketten en losse lessen

Je hebt bij ons de keuze uit 3 verschillende pakketten of je neemt losse lessen af.  Iedere autorijles duurt 60 minuten. Bij ons heb je de keuze om ook in de avond of in het weekend te lessen. Zonder extra kosten! 
Een tussentijdse toets is bij pakket B en C inbegrepen.

Beste rijschool in Breda

Je vaste instructeur biedt je de juiste begeleiding tijdens het autorijden, legt je alles rustig uiten gaat je voorbereiden op het rijexamen. Natuurlijk gaan we ook aan de slag met de bijzondere verrichtingen. Zo ga je vol zelfvertrouwen naar het CBR om af te rijden.

Theorie examen

Natuurlijk bieden wij je hulp bij het leren van de verkeersregels. Tijdens de les vertellen wij je er meer over, maar je moet zelf ook gaan voorbereiden op het examen. En daar kunnen wij je bij helpen.

In pakket C volg je via de app de theorie cursus. Deze cursus volg je via je telefoon en dat biedt gemak. Je kunt gemakkelijk regelmatig oefenen waardoor je je goed kunt voorbereiden voor je theorie examen.

Kwalitatieve rijlessen

Je krijgt goede kwalitatieve rijlessen in een mooie Volvo V40. Onze rijschool in Breda en omgeving heeft een hoog slagingspercentage. Dus wil je snel je rijbewijs halen, kom dan lessen bij de beste rijschool in Breda.

 

Wat kost een rijbewijs in Breda?

In Breda kost het aanvragen van een nieuw rijbewijs € 41,60. 
Kan je niet wachten om te gaan autorijden? Dan kan je ook met spoed een rijbewijs aanvragen. Voor € 75,70 haal jij je rijbewijs vaak al de volgende werkdag op!

Hebben jullie een spoedcursus?

Spoedcursus Rijbewijs Breda

Wil je snel je rijbewijs halen? Bij Rijschool 076 -Breda betaal je niets extra’s als je snel je rijbewijs wilt halen. Een spoedcursus of een snelcursus vind je bij ons dan ook niet.

Wij hebben namelijk geen wachtlijst waardoor je kunt direct beginnen met lessen. 
Ben je zelf serieus bezig met je theorie- en praktijklessen, leer je gemakkelijk en kan je goed luisteren naar de instructies dan heb je snel je rijbewijs zonder daar extra voor te moeten betalen!

Hoeveel rijlessen heeft een gemiddeld persoon nodig?

Nadat je een gratis proefles bij ons hebt gehad, maken wij een inschatting hoeveel uur je ongeveer nodig hebt om je rijbewijs te kunnen halen.  
Uit onderzoek van het CBR is gebleken dat er gemiddeld 43 uur rijlessen nodig zijn. Dit verschilt natuurlijk per persoon. Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze.

Vanaf welke leeftijd mag je starten met autorijles?

Vanaf maart 2018 is het mogelijk om al met 16,5 jaar te starten met het nemen van rijlessen voor de auto. Vanaf die datum is 2todrive namelijk officieel in de wet opgenomen. En dat biedt mooie kansen voor jou!
Met een beetje geluk kan je al op je 17e je praktijkexamen afleggen en mag je onder begeleiding van je coach gaan autorijden!
Zorg er dan wel voor dat je op tijd start met het leren voor je theorie-examen en het behalen van dit examen.

Begeleiderspas

Als je nog geen 18 bent dan mag je alleen begeleid gaan autorijden. Daarvoor heb je een begeleiderspas nodig. Deze pas moet je eerst aanvragen anders kan je geen rijbewijs aanvragen. De begeleiderspas vraag je aan via het RDW. Daarvoor maak je gebruik van je DIGID.

Coach

De begeleider, je coach, staat op deze pas vermeld. Je coach of begeleider kan je vader of moeder zijn of iemand anders van 27 jaar of ouder en diegene al minimaal 5 jaar het rijbewijs heeft. Je kunt maximaal 5 personen aanwijzen die jouw coach zijn.

Waar moet ik op letten bij een rijschool?

Zeker in de regio Breda en Etten Leur heb je een ruime keuze in het aantal rijscholen. Denk goed na voordat je een keuze voor een autorijschool maakt.  Wij helpen je bij het maken van deze keuze door je een aantal aandachtspunten mee te geven.

  1. De rijinstructeur

Heel belangrijk voor je rijopleiding, je instructeur. Sommige rijscholen hebben meerdere instructeurs waardoor je tijdens je rijles met een andere instructeur te maken kunt krijgen. Bij onze autorijschool heb je te maken met één instructeur.

Met onze unieke lesmethode en persoonlijke aandacht voor jou, rij je straks vol zelfvertrouwen door het verkeer. Wij bieden een vaste rijinstructeur die je met enthousiasme zal begeleiden naar het behalen van je rijbewijs.  
Een goede rijinstructeur stelt je op je gemak en geef je vertrouwen. Samen ga je tijdens de rijles aan de slag met de verkeersregels en de voorbereiding op je examen.

  1. De lesauto

Natuurlijk niet onbelangrijk. In welke auto ga je rijden? Een vaste auto voor je rijlessen is wel zo fijn. Bij onze autorijschool rij je altijd in een Volvo V40.

  1. De kosten

Rijlessen kosten geld. Maar je krijgt er veel voor terug, je rijbewijs, zelfstandig rijden en dus vrijheid. Omdat je veel geld uitgeeft, is het belangrijk dat de lesmethode bij je past. Kijk ook naar het slagingspercentage van de autorijschool. Bij onze rijschool in Breda zit je goed.

Wat kost een rijbewijs in Breda?

In Breda kost het aanvragen van een nieuw rijbewijs € 41,60. 
Kan je niet wachten om te gaan autorijden? Dan kan je ook met spoed een rijbewijs aanvragen. Voor € 75,70 haal jij je rijbewijs vaak al de volgende werkdag op!